• 1 dags levering

  • 30 dages fuld returret

  • Faguddannet kundeservice

Er din bolig sikker til ferien?

Er din bolig toptunet, og sikret mod ubudne gæster mens du ikke er hjemme? Hvis ikke, så har vi samlet alle vores aller bedste bud på et sikkert hjem lige her – så du trygt kan forlade huset med ro i sjælen.

Danmark er et indbrudsramt land

Danmark har igennem flere år lagt i toppen af listen med flest indbrud i Europa. Det er ret foruroligende når man står og skal forlade boligen med kufferten pakket, og flybilletten i hånden.

Der er mange måder at sikre sin bolig på, men der findes dog flere simple råd til at vanskeliggøre indbruddet for en tyv væsentligt. Disse råd har vi samlet herunder – så du let og ligetil kan danne dig et overblik over, hvad din bolig har brug for.

Men hvad kræver det?

Når der skal vælges løsninger i forhold til sikring af boligen, bør du først og fremmeste se objektivt på din bolig eller bedre endnu – se din bolig som en tyv ville have gjort.

Du bør derfor stille dig selv spørgsmål såsom:
• Har huset nogle blinde hjørner, som tyven i ro og mag kunne arbejde i?
• Er hækken/hegnet højt og afskærmer boligen fra naboer og forbipasserende?
• Er der langt til nærmeste nabo?
• Har boligen flere etager, såsom f.eks. en kælder der kunne være et potentielt indbrudsmål?
• Har boligen været ramt af indbrud tidligere?

Har dit hus blinde hjørner?

Hvis huset har blinde hjørner, er det derfor en god ide at undersøge om disse eventuelt kunne minimeres. Høje, tætte hække eller hegn skaber gode rammer for, at tyven kan stå i ro og mag og gøre sit arbejde. Ønskes hækken eller hegnet ikke at blive nedjusteret en smule kunne det være en fordel, at anskaffe en kraftig sensorlampe, som ville kunne lyseområdet godt og grundigt op ved bevægelse indenfor sensorfeltet.
Dette ville skræmme tyven, samt sikre naboerne om, at der sker en færden på området.

Er din yderdør og vinduer modstandsdygtige?

Det næste step i kampen om, at sikre din bolig kunne være, at undersøge kvaliteten af husets døre og vinduer. Hvordan er standen og alderen på disse? Er de modstandsdygtige overfor en potentiel ubuden gæst?

Hvis kvaliteten er fin, men du blot ønsker at besværliggøre indbrudstyvens togt i dit hus kan du med fordel montere sikringsbeslag på døre og vinduer. Dette vil besværliggøre indbrudsforsøget væsentligt.

Derudover kunne det være en fordel, at montere kodelåse på eventuelt terrassedøren og udsatte vinduer, da de dermed ville være umulige at åbne disse indefra. Skifter du den traditionelle vriderlås på hoveddøren ud med en cylinderlås vil du have minimeret indbrudstyvens flugtveje markant.

Hvad med et alarmsystem?

Når alle andre foranstaltninger er foretaget, men huset stadig mangler det sidste skub op på tryghedsfaktoren kan sidste skridt være at installere et alarmsystem i boligen. I denne sammenhæng er det selvfølgelig vigtigt at du markere tydeligt, at din hus er alarmbeskyttet – så tyven forhåbentligt finder indbrudsforsøget mindre interessant sammen med alle dine tidligere sikkerhedsforanstaltninger.

Der findes mange forskellige alarmsystemer ude på markedet i forskellige priskategorier, som enten kræver månedsabonnement eller én gangs betaling. Vi har her samlet vores bedste bud på den ideelle startpakke til at sikre dit hjem mod ubudne gæster.

De fleste alarmsystemer kan du tilkøbe tillægsprodukter til, hvor det bestemt ville være en fordel at tilkøbe åbningskontakter til alle vinduer og døre i huset. Derudover glemme folk ofte værkstedet/skuret, som rummer mængder af værktøj potentielt til et indbrudsforsøg. Dette bør derfor også registreres med en åbningskontakt.

Nogle alarmsystemer gør det også muligt for dig, at sidde på ferien og fjernovervåge dit hjem via en mobiltelefon, tablet eller computer. Dette kan være en stor fordel, hvis du lige ønsker at undersøge om alt er som det skal være derhjemme imens du er væk.

Hvis alt er sikret – hvad så nu?

Hvis dit hjem er toptunet og sikret på bedste vis er det vigtigt du lader hjemmet se beboet ud mens du er væk. Dette kan du eventuelt gøre ved, at installere lys i boligen som kan fjernstyres fra din mobiltelefon. Det gør der dermed uforudsigeligt for indbrudstyven at holde øje med hjemmet, da lyset tænder og slukker på forskellige tidspunkter – endda ifht. Normal adfærd, hvis du havde været hjemme.

Du kan dog også nøjes med at installere gode gammeldags tænd-sluk ure på nogle af dine mest brugte lamper i boligen. Dette vil stadig give et signal om liv i boligen mens du er væk.

Et andet tip kunne være at alliere dig med naboerne, så de flytter lidt rundt på tingene inde i huset mens du er væk. Åbner og lukker vinduerne og ruller lidt op og ned med gardinerne.

Kan jeg have et alarmsystem når jeg har kæledyr?

SikkerHjem villepakken har også bevægelsessensorer, som er immune overfor katte og hunde. Du kan derfor med ro i sindet forlade huset med dit kæledyr hjemme – uden at skulle frygte dette vil påvirke bevægelsessensoren i huset.

Få gode tilbud
Kontakt
Kundeservice
Kategorier