El-radiatoren i det lækre design

I 1948 blev den norske virksomhed Adax A/S grundlagt i Svelvik, ca. 60 km sydvest for Oslo. Virksomheden har specialiseret sig i produktion af diverse varme- og tørreapparater, f.eks. flytbare el-radiatorer og mindre opvarmningssystemer til badeværelser og vådrum.

Over halvdelen af Adax's produktion går til eksport, og fremstillingen af virksomhedens produkter foregår dels hos hovedkontoret i Svelvik, Norge, samt i Panevėžys i Litauen.

Det første kommercielle produkt, Adax sendte på markedet, var køkkenmaskinen KitchenMaster. Siden da har virksomheden ændret kurs og er i dag bl.a. anerkendt for sine elektriske radiatorer, herunder Adax NEO – en radiator, som med sit tidløse design kan supplere indretningen i hjemmet.

 

Prisvindende design

Adax NEO er en anderledes og spændende elektrisk radiator. Dens design simpelt, ærligt og tidløst med en elegant og sjov integration af et intuitivt kontrolpanel. Displayet på forsiden gør det nemt at tjekke temperaturen samtidig med, at det giver et ekstra boost til radiatorens udtryk.

Disse var blandt ordene i begrundelsen for, at Adax NEO i 2007 vandt en pris for sit design. Og der er da også – både hos Adax NEO og den nyere model fra 2014, Adax NEO 2 – tydeligt lagt visse overvejelser bag designet.

Adax NEO fremstår elegant og minimalistisk i sit design, og radiatoren fås i en række forskellige farver, så den kan nedtones eller fremhæves efter ønske. Vælg eksempelvis en hvid, der fremstår tidløs og diskret, eller en rød, som kan stå i kontrast til rummets øvrige indretning.

El radiator

Omtanke for miljøet

Ud over at fokusere på designet har udviklerne bag Adax NEO forsøgt at skabe et produkt, hvor energibesparelse, og dermed omtanke for miljøet, udgør en væsentlig faktor.

Adax NEO har en indbygget funktion, som automatisk sænker radiatorens temperatur i en given periode, f.eks. om natten, for at spare på strømmen og skåne miljøet. Ifølge britiske Solaire Heating Products Ltd., som er blandt forhandlerne af Adax NEO, kan denne funktion være med til at sikre en besparelse i energiforbruget på op til 25%.

 

Adax NEOs funktioner

Du har dog også mulighed for manuelt at regulere Adax NEOs temperatur, hvilket sker ved hjælp af knapper markeret med hhv. ”+” og ”-”. Den valgte temperatur for radiatoren fremgår af et lille display på forsiden, hvor det også markeres, om den førnævnte funktion for temperaturreduktion er aktiv eller ej. Er denne funktion aktiv, kan energiforbruget automatisk reduceres, da Adax NEO jævnligt måler rummets temperatur og tilpasser varmeforbruget derefter.

 

Hvordan virker en elektrisk radiator?

Opvarmning ved hjælp af en almindelig el-radiator fungerer relativt simpelt, da du ikke skal bruge andet end en stikkontakt, hvor radiatoren tilsluttes, for at varme rummet op. Alternativt kan du få en elektriker til at slutte el-radiatorer til husets faste installation, så der ikke skal bruges en stikkontakt til hver radiator.

En typisk el-radiator fungerer på den måde, at kold luft ledes ind i bunden af radiatoren, hvor et elektrisk element varmer den kolde luft op, som herefter udledes i toppen af radiatoren. Denne cirkulation fortsætter, indtil rummet opnår den ønskede temperatur.

Når den ønskede temperatur er opnået, er radiatoren kun aktiv i perioder for at opretholde temperaturen i rummet. Det er denne aktivitet, som på Adax NEO kan tilpasses givne tider på døgnet for at spare på strømmen. Og strømbesparelse og en reduktion af energiforbruget må da også anses som værende et plus, da el-varme langtfra er blandt de billigste måder, hvorpå du kan opvarme din bolig.

 

Opvarmning med en el-radiator

Faktisk er opvarmning ved hjælp af el-varme blandt de dyreste metoder, du kan vælge, når du skal opvarme din bolig. Derfor er det også ifølge ”elvarmeforbuddet” ulovligt at etablere el-varme som hovedopvarmningskilde i helårshuse – det er nemlig en hel del billigere at varme op med eksempelvis fjernvarme. Denne del af elvarmeforbuddet gælder dog ikke huse, hvor el-varme allerede var etableret som hovedopvarmningskilde, da forbuddet trådte i kraft 6. maj 1994.

Derudover gælder elvarmeforbuddet ikke for lavenergihuse, tilbygninger eller sommer-, fritids- og kolonihavehuse, og det er da også tilladt at bruge el-varme som supplerende varmekilde, f.eks. i loftsrum.

 

Fordele ved Adax NEO

Da det ikke er lovligt at installere el-varme som den primære varmekilde i din bolig, vil du altså ikke få brug for en Adax NEO til samtlige rum i dit hjem. Hvis du derimod har behov for en supplerende varmekilde i stuen i vintermånederne eller i dit sommerhus, kan Adax NEO til gengæld være et godt bud på en løsning.

Med en Adax NEO får du en el-radiator, som kan være med til at reducere energiforbruget sammenlignet med andre el-radiatorer, og som med sit design på en elegant måde kan indgå i hjemmets indretning.

Få gode tilbud
Kontakt
Kundeservice
Kategorier