Lyskæder og julebelysning til hus og have

Så snart vi har passeret sommersolhverv, bliver dagene lige så stille kortere frem mod midten af december måned. Når efteråret kommer, går vi for alvor den mørke tid i møde, og sammen med kulden giver mørket os lyst til at søge varme og tænde lys.

Særligt omkring jul tænder vi lys. De levende lys skaber varme, mens julebelysning i mange afskygninger pynter både ude og inde, på gaden og i vinduet, i sneen og på juletræet. For nogen er en bestemt lysestage eller lanterne forbundet med særlige traditioner ved juletid, mens der for andre går sport i år efter år at udvide samlingen af elektrisk julebelysning til hus og have. Fælles for os alle er dog, at vi søger lyset, når den mørke tid kommer, og udvalget er næsten uendeligt, når det handler om julebelysning – både til brug udenfor og indendørs.

 

Alternativer til levende lys

Når man taler om julebelysning, vil de fleste først og fremmest tænke på de mange levende lys, som brænder i hjemmene ved juletid. Er du på udkig efter julebelysning, som skaber den samme hygge, men hvor du ikke behøver bekymre dig om eventuel brandfare, findes der en lang række alternativer til dette inden for elektrisk belysning. Alternativer, som skaber en stemning, der minder om den, du ellers kun kan opnå ved brugen af levende lys.

Levende lys skaber en helt særlig atmosfære, som flere producenter inspireres af, når de designer deres udvalg af vinterbelysning. Og der er mange muligheder, hvis du er på udkig efter vinter- og julelys, som skaber denne særlige stemning – bl.a. fra producenter som Nordlux, Veli Line og Markslöjd, som alle har et bredt udvalg af dekorativ belysning til hus og have.

Når det kommer til dekoration og indretning, er det dog meget individuelt, hvad der falder i den enkeltes smag. I dette indlæg får du derfor mulighed for at læse mere om de forskellige typer af belysning, som disse to producenter kan tilbyde, og så er det ellers op til dig at finde ud af, hvad du synes om, og hvordan du vil pynte op med lys i vintermånederne.

Julebelysning fra Nordlux

Nordlux producerer diverse former belysning til både udendørs og indendørs brug, heriblandt elektrisk ”småbelysning”, som kan pynte i vindueskarmen ved juletid. Disse lyskilder ses i mange afskygninger og kan være udformet som julekugler, små huse, kranse eller endda bloklys, så de tager sig ud som værende levende lys. Disse små lys til vindueskarmen eller bogreolen har alle et lavt energiforbrug på mellem 3 og 24V, og så er de enten batteridrevne eller skal via omformer tilsluttes en stikkontakt.

 

Nordlux-lyskæder til hus og have

Ud over disse former for ”småbelysning” kan du også i Nordlux' Christmas-serie finde et udvalg af lyskæder til indendørs brug. Her ses igen eksempler på brugen af den klassiske julekugle, som optræder i forskellige udformninger, farver og materialer på lyskæderne fra Nordlux, og dertil kommer mindre lyskæder med stjerner eller snefnug, der eksempelvis kan bruges som bordpynt.

Hos Nordlux finder du også lyskæder til udendørs brug. Her ses den klassiske sorte eller mørkegrønne lyskæde med små LED-pærer i mange længder og udforminger – klar til at hænge op i træet, langs tagrenden eller til at vikle om kransen på hoveddøren.

De små LED-lys går igen i de forskellige ”lys-træer”, som ses i Nordlux's Christmas-serie samt i den såkaldte Flagpole Light – en samling lange lyskæder, som monteres øverst i flagstangen og skaber effekten af et højt, slankt juletræ i haven.

 

Veli Lines vinterlys

Ud over hos Nordlux finder du, som tidligere nævnt, også et bredt udvalg af jule- og vinterbelysning hos danske Veli Line.

Ligesom Nordlux har Veli Line til en del af deres udendørsbelysning valgt at tage udgangspunkt i det karakteristiske udseende, som kendetegner et træ og dets grene. Men mens Nordlux langt henad vejen læner sig op ad en minimalistisk form, når de designer deres lystræer, er der i en del af Veli Lines udvalg mere fokus på at fremhæve den enkelte træsorts kendetegn. Det ses især på modellerne med snebær eller kirsebærblomster, hvor der tydeligt er lagt vægt på udformningen af de små LED-pærer, samt på birketræs-modellen, hvor den karakteristiske hvide bark med de sorte afmærkninger kommer tydeligt til udtryk. Derudover producerer Veli Line også udendørsbelysning designet som dyr – eksempelvis egern, kaniner, isbjørne eller rensdyr, som kan lyse op i sneen i haven.

 

Julebelysning fra Markslöjd

Svenske Markslöjd kan ligeledes tilbyde mange former for julebelysning. Her er der ikke mindst tale om den velkendte trappelysestage, som typisk ses i mange vindueskarme op til jul.

Trappelysestagen er kendetegnet ved de syv hvide juletræslys, som sammen med grannåle pynter på den røde stage. Selvom de fleste af disse trappelysestager i dag produceres i plastik og som elektrisk belysning frem for med levende lys, holdes der fast i dette karakteristiske udseende, som mange vil kunne nikke genkendende til. Markslöjd prøver dog kræfter med at forny udseendet af trappelysestagen, som de efterhånden kan tilbyde i mange former og farver, så der findes en til enhver vindueskarm.

Ud over den klassiske trappelysestage producerer Markslöjd, ligesom Nordlux og Veli Line, lyskæder til indendørs og udendørs brug. Først og fremmest de relativt neutrale lyskæder og -net, som ses i mange haver op til jul, og dernæst også lyskæder til at pynte på juletræet. Her holder de igen fast i udseendet af det hvide juletræslys, så disse lyskæder i mange hjem efterhånden har erstattet brugen af levende lys.

 

Alt i julebelysning

Er du på udkig efter elektrisk vinter– og julebelysning, er der kort sagt nok at vælge i mellem, og Nordlux, Veli Line og Markslöjd er blandt de producenter, som tilbyder et bredt udvalg inden for dekorativ belysning til hus og have.

Diverse lyskæder kan være et godt bud på, hvordan du kan dekorere med hyggelige lys ude og inde. Lyskæder til indendørs brug giver et blødt og varmt lys, som er med til at skabe en hyggelig stemning i hjemmet, mens forskellige former for udendørsbelysning kan lyse op i haven, når mørket kommer, og vinteren er over os.

Og selvom elektrisk julebelysning naturligvis koster penge på el-regningen sammenlignet med de levende lys, har du stadig mulighed for at spare på strømmen. De fleste af produkterne fra Nordlux, Veli Line og Markslöjd bærer nemlig energimærke A, og er enten batteridrevne, bruger 12V og strøm fra en stikkontakt via en omformer, eller bruger 230V og kan tilsluttes stikkontakten direkte. Sidstnævnte findes desuden i versioner, hvor du har mulighed for at sammensætte din egen lyskæde og dermed i endnu højere grad personliggøre din julebelysning til hjemmet og haven.

Få gode tilbud
Kontakt
Kundeservice
Kategorier