Grill hele året

Er du den af dem, som pakker grillen væk, når sommeren går på hæld, og vinteren nærmer sig? Det er der ingen grund til. Der er nemlig rig mulighed for at bruge grillen til madlavning hele året rundt – også når middagen nydes indendørs.

En Webergrill er fremstillet, så den kan holde til at blive brugt i al slags vejr, hvis bare du sørger for at vedligeholde den. Her finder du en guide til, hvordan grillen vedligeholdes, så den kan overvintre udenfor, samt forslag til, hvordan du kan tilberede mad på grillen i vintermånederne.

 

Den daglige rengøring

Skal din grill stå udendørs hele året rundt, er vedligeholdelse vigtig – dels for at forlænge grillens levetid, men ikke mindst også for at sikre, at grillen er ren, når du skal tilberede mad.

Vedligeholdelsen begynder allerede inden, du tager din Webergrill i brug for første gang. Grillen bør vaskes af indvendigt, evt. poleres udvendigt, og så kan det være en god idé at ”brænde risten af” inden brug, da det letter rengøringen efterfølgende.

Grillristen er ligeledes lettere at rengøre, hvis dette gøres, mens risten fortsat er varm – det gør det mindre tidskrævende at gøre risten ren, og så slider det mindre på børsten. En grillbørste bør dog fortsat udskiftes ca. en gang om året, så den ikke bliver for slidt og taber hår. Og så kan grillristen plejes med olie – det gør både rengøringen lettere og er med til at vedligeholde risten.

 

Vedligeholdelse

Ud over ”den daglige rengøring” bør du også med jævne mellemrum rense Webergrillens bund for snavs og aflejringer, da disse aflejringer af madrester kan risikere at flamme op, når grillen er i brug. Desuden skal grillen vedligeholdes udvendigt og gerne overdækkes, når den ikke er i brug, for at beskytte den mod vind og vejr.

Præcist, hvordan din Webergrill vedligeholdes, og hvilke produkter og remedier, du kan bruge til formålet, afhænger af, hvilken model du har. Kontakt evt. forhandleren, som har solgt dig grillen, for mere information.

Grill i kulden

Nogle ting giver sig selv, når du skal stå ude og grille om vinteren – eksempelvis at du skal klæde dig varmt på for at holde varmen, og at du ikke skal iføre dig lange halstørklæder og anden påklædning, der kan komme i kontakt med grillen og antænde. Brug eksempelvis grillhandsker beregnet til formålet.

Der er dog flere andre ting at være opmærksom på, som du måske ikke har overvejet, når det kommer til at grille udendørs i kulden. På grund af de lave temperaturer kræver det mere at varme grillen op i vinterhalvåret, og stegetiden forlænges generelt, så vær tålmodig og regn med, at du kan få brug for ekstra briketter eller gas sammenlignet med, når du tænder op i grillen i sommervarmen. Du kan med fordel bruge et stegetermometer til at holde øje med temperaturen, så grillen ikke unødigt mister varme, hvis låget løftes af for ofte.

 

Sikkerhed og praktiske overvejelser

I vintermånederne bør du være opmærksom på det faktum, at det bliver tidligere mørkt udenfor. Det er derfor en god idé at sørge for, at der er tilstrækkeligt med belysning omkring dig. Det gør mange ting lettere – bl.a. at tjekke om kødet på grillen er gennemstegt.

Derudover er der sikkerhedsforanstaltninger, som er vigtige at have for øje, når du griller ude om vinteren. Som nævnt er det vigtigt med varm påklædning, der er praktisk og ikke skaber en unødig sikkerhedsrisiko, da du kommer til at bruge tid ude i kulden, når du skal grille – det frarådes nemlig på det kraftigste, at grille under halvtag eller i carport eller garage på grund af faren for kulilteforgiftning.

Ryd derudover eventuelt sne væk, inden du går i gang med at grille, og strø salt om nødvendigt – så er du klar til at tilberede mad på grillen i vinterkulden.

 

Grillmad i vintermånederne

Ud over at det er både hyggeligt og lækkert at grille i efterårs– og vintermånederne, kan det også have sine fordele i forhold til tilberedningen af maden.

Efteråret er den årstid, hvor luftfugtigheden er højest i Danmark, og dette kan være med til at bevare fugtigheden, når du tilbereder stege eller pizzaer i grillen. Dernæst er det oplagt at prøve kræfter med koldrøgning i grillen, når det bliver vinter og temperaturen falder, og er du modig, kan du også kaste dig ud i at tilberede julemiddagen på en ny måde med hjælp fra din Webergrill.

Julemad på grillen

Julemiddagen er noget af det mest traditionsbundne, der findes, og mange mener, den ikke bør ændres eller fornyes. Dog er der mulighed for at tilberede anden, gåsen eller flæskestegen på grillen og dermed opleve smagen af julemaden på en ny og lækker måde uden at gå på kompromis med traditionerne.

Har du mod på at grille julemaden, behøver du dog ikke nødvendigvis at ”nøjes” med at tilberede andestegen på grillen. Din Webergrill kan nemlig danne rammen om en bred vifte af smagsoplevelser i december måned. Alt fra julens bagværk til tilbehøret til julemiddagen den 24. kan tilberedes udendørs – prøv eksempelvis kræfter med at tilberede pebernødder, brunede kartofler eller endda glögg ved hjælp af din Webergrill.

 

Grill til nytår

Også ved årsskiftet er det oplagt at tilberede nytårsmiddagen på grillen. Her er det endda blevet en tradition for mange at anvende Webergrillen, når laksen og oksestegen skal serveres inden midnat.

Vælger du at anvende din grill, når nytårsmiddagen skal forberedes, findes der et hav af inspirerende opskrifter og tips til, hvordan du kan bære dig ad. Nytårsaften er en aften, hvor mange bruger ekstra penge på menuen, så har du lyst til at benytte dig af din Webergrill til madlavningen denne aften, vil der måske være mulighed for at eksperimentere med alle de lækre råvarer, du ikke har ved hånden i hverdagen.

Hvilken Webergrill skal jeg vælge?

Weber har efterhånden fået sit navn slået fast blandt danskerne og er kendt af langt de fleste. Mange tænker på en Webergrill som værende den klassiske sorte kuglegrill, men udvalget spænder bredere.

For det første kan du finde både kul-, el- og gasgrill fra Weber, og disse i begge ender af skalaen, når det kommer til priser. En kulgrill er den klassiske grilltype, hvor typen af briketter, du bruger, er med til at påvirke smagen. Der er derfor mulighed for at afprøve forskellige kultyper alt efter, hvad du tilbereder, og på den måde anvende kullene som ”krydderi”.

En elektrisk grill er den nemme og praktiske løsning, som passer til dig, der bor i lejlighed med terrasse eller altan, eller som rejser på camping- eller bådferie. Den er nem at tage med og sætte i stikkontakten, hvorefter du er klar til at grille.

Gasgrillen er passende, hvis du har god plads i haven eller på terrassen, da den som oftest fylder relativt meget. Dog er den hurtig at opvarme, så du på kort tid kan tilberede grillmad til mange mennesker på én gang.

Start med at gøre op med dig selv, hvor meget tid og hvor mange penge, du har lyst til at lægge i ”grillprojektet”, og du vil helt sikkert finde en mulighed, som passer til dig. Og husk, at med den rigtige vedligeholdelse kan din Webergrill danne grundlag for lækre smagsoplevelser hele året rundt – også til jul og nytår.

Få gode tilbud
Kontakt
Kundeservice
Kategorier