Få 2.000 kr. i tilskud for din gamle brændeovn

Få 2.000 kr. i skrotningspræmie for din gamle brændeovn

Fra den 20. november og frem har Miljø- og Fødevareministeriet åbnet en pulje på 45 mio. til skrotning af ældre brændeovne, produceret før 1990. Brændeovne udleder omkring 70 procent af den samlede partikelforurening i Danmark og brændeovne produceret før 1990 udleder op til fem gange så mange skadelige partikler sammenlignet med en moderne, svanemærket brændeovn.

 

Kan jeg få tilskud til skrotning af min gamle brændeovn?

Hvis du har en brændeovn eller pejseindsats produceret i 1990 eller før, har du mulighed for at søge skrotningspræmien på din brændeovn. Det gælder både skrotning af brændeovne i helårsbolig eller sommerhus. Der kan dog kun søges ét tilskud per adresse eller person.

 

Hvordan kan jeg se, om min brændeovn er fra før 1990?

Det kan være svært at se, om din brændeovn er fra 1990 eller før. Et godt tegn på, at din brændeovn er af ældre dato, kan være, hvis den har en ren stållåge uden vindue i. Derudover er mange af brændeovnene fra den tid ikke udstyret med et serienummer, som normalt sidder på en plade bag på ovnen. Nedenfor kan du se et par eksempler på ældre brændeovne.

 

For at kunne søge skrotningspræmien, skal du tage kontakt til din lokale skorstensfejer, som skal udfylde en skrotningsattest. Det koster 150 kr., som betales gennem den samlede skrotningspræmie på 2.150 kr.

 

Hvordan finder jeg min lokale skorstensfejer?

På linket nedenfor kan du finde din lokale skorstensfejer via skorstensfejerlauget.

Find din lokale skorstensfejer her.

 

Hvordan søger jeg om skrotningspræmien på brændeovne?

Når du har fået skrotningsattesten fra din lokale skorstensfejer, laver du en online ansøgning ved hjælp af nedenstående link. Din ansøgning vil herefter blive behandlet og efter cirka. 10 hverdage kan du forvente de 2.150 kr. på din nem konto.

Søg om præmien her.

 

Køb af ny brændeovn?

Når du har skrottet din gamle brændeovn og leder efter en ny, er vores vigtigste råd, at du skal holde øje med, om den er svanemærket. Svanemærket er din garanti for, at brændeovnen lever op til de gældende love og regler.

Få gode tilbud
Kontakt
Kundeservice
Kategorier