Spar 40% på varmeregningen

Nu begynder efteråret snart, og selv om temperaturerne stadigvæk er lune, ligger efteråret og derefter vinteren og venter lige om hjørnet. Det vil sige vi så småt vil begynde med at tænde for varmen, og det kan godt gå hen og blive en dyr fornøjelse, især hvis dine døre og vinduer ikke holder tæt.
Mellem vindues-/dørkant og ramme er der ikke altid lige tæt. Det betyder, at man får træk ind i huset, kold vind, der koster på varmeregningen og skaber et ubehageligt indeklima. Løsningen er dog ganske enkel og ligetil i form af tætningslister.

Tætningslister er lister af plastik, silikone eller andet materiale, hvilke man sætter imellem kant og ramme (også kaldet falsen) af vinduet eller døren. Hullet imellem lukkes og der slipper ikke luft ind. Det bliver både du, resten af husets beboere, miljøet og pengepungen glad for. Køb tætningslister for et par hundrede kroner og spar tusindvis af kroner på din varmeregning hvert år. Det er meget let at tætne sprækkerne i huset, det kan du læse mere om her, endda med en komplet vejledning i montering af tætningslister. Alle kan ret simpelt montere disse lister, og dermed vil du kunne undgå træk og spildte varmekroner.

 

Test dine tætningslister og monter listerne selv uden besvær

Efteråret er generelt en blæsende årstid, derfor er dette en oplagt mulighed for at tjekke dine tætningslister. Hvis man en blæsende dag sætter hånden ned til listerne, kan man mærke om, der blæser kold luft ind.

En anden test man kan lave er at skubbe et stykke papir igennem vinduet ved listerne eller åbn vinduet og sæt en papirstrimmel i klemme mellem vinduet/døren og karmen og luk så vinduet eller døren igen, træk strimlen ind mod dig selv.
Hvis strimlen yder meget modstand og måske endda går i stykker, når du river, er vinduet/døren ret tæt. Smutter den derimod ud fin og hel, er det ikke tæt.

Jo koldere det bliver udenfor, jo værre bliver træk fra dørene og vinduerne. Dine tætningslister sidder rigtigt, hvis de sidder moderat i spænd i trærammen omkring døren eller vinduet. Det er imidlertid vigtigt, at døren og vinduet ikke skraber hen over listen, eller at listen bliver for mast, for så bliver den deform med tiden og mister sin funktion. Tætningslisterne må heller ikke være for store, for så deformeres henholdsvis dør eller vindue over tid.

Få gode tilbud
Kontakt
Kundeservice
Kategorier