Har du styr på sikkerheden derhjemme?

Danmark har igennem flere år lagt i toppen af listen over flest indbrud pr. husstand i Europa. Det er ret foruroligende når man står og skal forlade boligen med kufferten pakken, og flybilletten i hånden.

Vi har derfor her samlet en lille guide, som nemt giver dig et overblik over, hvilke tiltag du selv kan gøre for at sikre din bolig mod ubudne gæster – så du trygt kan rejse afsted med ro i sjælen.

 

Step nummer ét må være at forholde dig objektivt til din egen bolig. Her skal du kigge efter følgende:

  1. Har huset nogle blinde hjørner, hvor indbrudstyven kan stå og arbejde i ro og mag?
  2. Er hækken for høj til at forbipasserende kunne observere, hvad der sker inde på din grund?
  3. Har boligen flere etager? Eksempelvis kælder, hvor tyven kunne trænge ind via vinduer eller døre?
  4. Hvor sikre er dine vinduer og døre i boligen?
  5. Er du en del af et nabofællesskab? Hvis ikke, er det så muligt at danne et?
  6. Har boligen tidligere været ramt af indbrud?

 

Trin 1 – Har dit hus blinde vinkler?

Undgå at have højere hæk og beplantning end maksimalt 1-1,6m. for at give frit ind og udsyn for potentielle forbipasserende eller naboer. Har dit hus af naturlige årsager blinde vinkler i selve huskonstruktionen anbefales det, at monterer en kraftig udendørslampe eller andet lys, som er påvirket af sensorer og derfor tænder ved bevægelse i området. Det kan få dine naboer til at blive opmærksomme på uregelmæssig bevægelse imens du er på ferie.

Trin 2 – Har du gennemgået sikkerheden af dine vinduer og døre i boligen?

Størstedelen af indbrud begået i Danmark sker ved, at indbrudstyven afmonterer glaslisten i ruden og dermed lige så fint uden skader elle større besvær kan afmontere ruden og klatre ind.

Sikring af vinduer:

Det anbefales derfor, at monterer glaslisterne i døre og vinduer med sikkerhedsskruer/envejsskruer, som er væsentligt svære at afmonterer end traditionelle skruer.

Montering af traditionelle sikringsbeslag eller disse beslag til vinduessikring kan også være en fordel, da dette kan forhindre tyven i, at åbne vinduerne udefra. Sikringsbeslagene findes i et utal af forskellige designs, hvor nogle kræver at vinduet lukkes helt før sikringsbeslaget kan ”afmonteres” og dermed gør det næsten umuligt for indbrudstyven liste sig ind udefra.  

Sikring af terrassedøren:

Terrassedøren anvendes ofte som flugtvej for indbrudstyven, når de først har brudt sig adgang til boligen. Du kan derfor med fordel gøre det svære for tyven at anvende denne flugtvej ved eksempelvis, at monterer en kodelås herpå. På denne måde sikre du, at indbrudstyven ikke kan åbne terrassedøren og anvende denne som flugtvej.  Derudover kan et sikringsbeslag på terrassedøren have sin fordel både om sommeren, hvor døren kan stilles i klem på varme dage, men også som sikring mod indbrudstyven.

Sikring af hoveddøren:

Hoveddøren kan sikres på flere forskellige måder. En af måderne kunne være at sætte to låse på døren med en minimumsafstand på 50 centimeter. Derudover kunne det være en mulighed at udskifte din cylinder i hoveddøren, hvis din nuværende nøgle er fra den klassiske RUKO serie 500, som er karakteriseret ved den klassiske rundhovedet RUKO Nøgle. RUKO 500 serien blev lancereret tilbage i 1930’erne, hvor sikkerheden på ingen måde var i nærheden af, hvad den er i dag. RUKO serie 500 var en 5 stiftet cylinder, som i dag ville være kategoriseret med meget lav sikkerhed. I dag anbefales det at have en cylinder i hoveddøren med minimum 11 stifter, da den er svære at dirke og bore op.

Fælles for alle cylindere er, at jo flere stifter der er i cylinderen, jo højere er sikkerheden i låsen – her kan derfor anbefales enten RUKO 1200 eller RUKO 1600 serien.

Alternativt kan du overveje at udskifte din lås i hoveddøren til en dobbelt cylinderlås, såsom eksempelvis Rokoko modellen fra RUKO. Rokoko er en del af RUKO 1200 serien med deres patenteret D12 teknologi til private hjem, som indebærer 6 avancerede stifter i cylinderen med to forskellige kodehøjder pr. stift der i alt giver 12 kodepositioner pr. nøgle. Låsen har derudover både dirke -og boresikring. Ved at udskifte din traditionelle cylinder i hoveddøren til en Rokoko cylinder fra RUKO kan indbrudstyven ikke anvende hoveddøren som flugtvej, da der også skal anvendes nøgle på indersiden af døren for at åbne denne.

Er du mere til en praktisk nøglefri lås med enten fingeraftryk eller koder kunne Easy2Acess kodelåsene være en oplagt mulighed for dig. Kodelåsen er superpraktisk, da nøglerne aldrig bliver væk eller kopieret, børnene kan lukkes ind via deres fingeraftryk eller du kan danne en kode og lukke håndværker, rengøring, børnene etc. Ind og forsat selv have fuld kontrol over hvem der kommer ind i boligen.

Vi har samlet alle vores bedste bud lige her

Trin 3 – Er du en del af et nabofællesskab?

Hvis dine naboer er indenfor en relativ kort afstand som ved de traditionelle parcelhuskvarterer kan det være en fordel at få etableret et nabofællesskab. Her kan du aftale med dine naboer og andre på vejen, at I holder øje med hinandens boliger og får disse til at se beboet ud, når I er rejst væk på ferie. Din nabo kan eksempelvis tømme postkassen, fylde skraldespanden, parkerer bilen i indkørslen, trække gardinerne for, tænde forskellige lamper og gå en tur omkring boligen et par gange i perioden for at tjekke, at alt er som det plejer at være. Du kan også anvende et klassisk tænd/sluk ur på flere forskellige lamper i boligen, som tænder på skift i forskellige tidsintervaller.

Trin 4 – Har du overvejet et alarmsystem?

Når alle andre foranstaltninger er foretaget, men huset forsat mangler det sidste på step op på tryghedsfaktoren kan det sidste skridt være, at installere et alarmsystem i huset. Her kan det være en fordel at markerer udendørs, at dit hus er alarmbeskyttet, så indbrudstyven forhåbentligt finder indbrudsforsøget mindre attraktivt.  

Der findes et hav af forskellige alarmsystemer i forskellige priskategorier, som ofte er kendetegnet ved dyre månedsabonnementer eller udrykningsgebyrer. Dette er dog ikke tilfældet ved SikkertHjem alarm systemet, hvor grundstenen bygger på nabo princippet. Her kan du nemt og uden begrænsning tilføje brugere og alarmmodtagere til dit SikkertHjem alarmsystem enten via deres gratis app, eller ved køb af SIM-kortet som sender SMS-beskeder til dig og hele dit SikkertHjem netværk, hvis alarmen går - uanset hvor i verden du befinder dig.

Alarm systemet klarer løbende selv alle opdateringer, så det altid er opdateret med den nyeste sikkerhedsopdatering og funktioner – helt uden du behøver at foretage dig noget.   

SikkertHjem S6evo alarm systemet sælges i flere forskellige pakker, hvor selve alarm systemet er det samme i alle pakker – det eneste der varierer, er mængden af sensorer og tilbehør. Uanset hvilken pakke du har købt, kan du derfor altid tilpasse og udvide dit alarmsystem til lige netop dine ønsker og behov ud fra det store tilbehørssortiment der findes i S6evo serien.

Vi anbefaler blandt andet altid, at monterer åbningskontakter på alle døre og vinduer i huset, da disse vil aktivere alarm systemet ved indbrud. Derudover anbefales det at montere en åbningskontakt på dit haveskur, værksted, garagedør eller andre udendørs rum, hvor der potentielt kunne ligge værktøj, som indbrudstyven kunne anvende i forbindelse med indbruddet.

Alarm systemet kan personaliseres til lige netop dine ønsker og behov med alt lige fra sirener, indendørs -og udendørs kamera, bevægelsessensorer, røgalarmer, vanddetektorer m.m. mulighederne er uendelige. Derudover kan deres nye SmartHome teknologi få din bolig til at se beboet ud – selv når du sidder på den anden side af kloden. Her kan du nemlig tilkøbe SmartBulbs og SmartPlugs, som kan styre lyset og andre el-apparater i dit hus direkte via appen på din smartphone. Her kan du derfor tænde fjernsynet, radioen, lyset eller andet – præcis som du ville have gjort, hvis du havde været hjemme.

Du vil derfor med et SikkertHjem alarmsystem opnå det ultimative overblik over din bolig, også selvom du er på ferie, forretningsrejse eller weekendtur, da du altid kan tilgå alarmsystemet via appen, så længe du blot har adgang til WIFI eller mobildata.

Se det store udvalg af SikkertHjem alarmtilbehør lige her

De præventive alarmklistermærker kan monteres på postkassen, i vinduerne eller andre synlige steder skulle gerne gøre indbrudsforsøget mindre attraktivt inden tyven overhoved er gået i gang. Skulle uheldet dog alligevel være ude vil systemet få sekunder efter alarmen er gået udsende push-meddelelser til alle i dit SikkertHjem netværk via appen. Den hurtige reaktionstid, som nabofællesskabet kan tilbyde skulle gerne stresse tyven under indbruddet og dermed minimere tiden for indbrudstyven i din bolig. 

Vil du gerne sikre dig mod eventuelle internetproblemer, en defekt router, strømsvigt i boligen som kan gøre din router utilgængelig eller at du befinder dig i et område uden mobildata og derfor ikke bliver opdateret - så kan du tilkøbe et SIM-kort til dit SikkertHjem alarmsystem. Her vil der blive udsendt en SMS-besked til alle i netværket straks efter alarmen er gået uanset internetadgang eller ej. SIM-kortet købes på årsbasis og skal derfor kun fornyes hver 12. måned. 

Få gode tilbud
Kontakt
Kundeservice
Kategorier